De ce a venit Voiculescu la Iasi?!

Ieri, fondatorul Partidului Conservator, senatorul Dan Voiculescu, si actualul presedinte al PC, Daniel Constantin, s-au aflat intr-o scurta vizita la Iasi. Una cu dublu scop: personal, despre care nu are rost sa intram in detalii, si politic.

Pentru ca partea politica a vizitei, care a constat intr-o intilnire cu presedintele Consiliului Judetean, Constantin Simirad, a nascut atitea discutii si a facut pe unii sa banuie conspiratiii si sa inchipuie scenarii, vreau sa lamuresc unele aspecte. Desi PC si Dan Voiculescu nu si-au propus initial sa faca publice aceste lucruri, vom comunica obiectivul discutiei dintre vicepresedintele Senatului si presedintele CJ.

Plecind de la o idée mai veche a noastra, care are la baza principiul confirmat de-a lungul timpului in interiorul Bisericii Romane, acela ca Iasul si Mitropolia Moldovei dau intotdeauna Patriarhul Romaniei, ne-am gandit sa incercam aplicarea acestui curent si in politica: Iasul si Moldova sa dea viitorul Presedinte al Romaniei.

Intr-adevar, senatorul Dan Voiculescu a mers la domnul Constantin Simirad pentru a-i lansa aceasta idée si pentru a-i propune de a merge pe acest drum: candidatura la functia suprema in statul roman. Argumentele pro sunt foarte multe: un om echilibrat cu o experienta de peste 20 de ani in politica care nu a pierdut nici una dintre bataliile electorale in care a candidat, tipologia candidatului apropiat de popor, o relatie foarte veche de prietenie cu Patriarhul Romaniei, Daniel Ciobotea, fapt ce ar favoriza o simbioza benefica intre conducatorul politic si cel spiritual al Romaniei, o persoana independenta care ar putea coagula mai multe forte politice, si multe altele.

Domnul Constantin Simirad s-a simtit onorat de aceasta propunere, mai ales ca ea vine din partea unui vechi prieten.

Cred ca in acest moment doar domnul Simirad stie raspunsul la aceasta propunere. Sper insa, din tot sufletul, ca domnia sa se va alatura, chiar daca nu din postura de candidat, macar ca si sustinator al noii constructii politce care va da viitorul Presedinte al Romaniei.

Lasă un comentariu